Dragi concetateni...

Dragi concetateni!!!
Cineva spunea!!!!

Albert Einstein, Nu ma gandesc la viitor, ca sigur vine el....Intuitia este totul!!!
* Te nasti un om liber, dar societatea te pune in lanturi!!!
* Cuvantul este probabil cel mai mare drog existent!!!
* Homo sapinens au consumat "ciupecri magice" astfel au evoluat!!! teorie Dr. omuverde3d
*Planeta este a noastra de ce ne omoram pt ea!!
*Drumul este lung si plin de mister. Realitatea este mai ciudata decat filmul. Viata nu este o poteca pavata cu petale de trandafiri. Ai grija la tepi
*DACA VEI CONTINUA SA FACI CEEA CE AI FACUT DINTOTDEAUNA, VEI OBTINE EXACT CE AI OBTINUT SI PANA ACUM !
*Fiecare experienþã în viaþã reprezintã o ocazie de a învãþa ceva nou ºi a face o schimbare, pentru atingerea beneficiului suprem

Despre UnAltOm

Fotografia mea
Spiridusilor, Dezinteresat, Mexico
UnAltOm....Nu am sa va spun prea multe despre mine...sa nu etichetati!!...Cat despre postari pot spune ca ele joaca rolul unei "mici agende virtuale"…ATENTIE...nu ar trebui sa influenteze pe nimeni cu nimic ce se gaseste pe bloc...…

Cum sa traim 1.000 de ani

  As vrea sa discut aici despre ceea ce trebuie "administrat" corpului pt a rezista o 1.000 de ani...Aceasta postare ar trebui sa fie extrem de lunga cat pt 1.000 de ani nu???... eu am sa pun in aceste scrieri ce este benefic, recomandat corpului omenesc dar nu descriu de ce,argumente, sau  punerea in practica,  trebuie sa rasfoim fiecare in parte despre ceea ce vrem sa adaugam in programul nostru de "intretinere" si sa ne convingem cu ajutorul lui google .. Prin studiile mele  anterioare  am aflat  ca este extrem de benefic corpului pt o mai buna functionare, renuntarea la STRES..cum?  Canepa ingredientul nr1 100% natural, este recomandata,eliberata medicinal chiar si in Europa, pt eliberarea stresului(de vizualizat "Marihuana vindeca cancerul"sunt studii recente2011 realizate de doctori din toata lumea unde strabate si ideea de la care am plecat STRESUL, plus zecile de alte beneficii)... intretinerea corpului intr'o maniera f larga, care cere timp si totusi cine are timp? dar cine nu vrea sa traiasca o 1.000 de ani? Dar cum daca nu avem timp pe care sa il oferim noua? ...Trebuie oferit timp si rabdare "tehnicilor" pt abordarea normala si sanatoasa a corpului nostru....astfel ajungem sa avem un corp sanatos, sa ne simtim mai vioi, mai plini de viata, mai putini lacomi, rai, nedrepti si sa traim in plina armonie alaturi de cei dragi cat mai mult posibil...cum ar trebui sa avem grija de toata fiinta noastra? Ar trebui  tinut cont de toate elementele din aceasta postare pt a oferi corpului tot ce are nevoie, asa el ne va purta pe noi cat de mult se poate in lumea asta nebuna ....
  Cititi pe aici sa aveti o idee despre ce ar trebui luat primordial in viata pt a trai suficient de mult dar in acelasi timp voios si sanatos, tinand cont ca hrana din comert ne inbolnaveste, aerul inspirat de dimineata pana seara este infect lucru care afecteaza buna functionare a corpului, pana si apa vietii nu mai are prioritatule de alta data si este un alt lucrucare ne afecteaza(este dovedit) si bineinteles stresul acumulat zilnic din mai toate actiunile noastre.... ATENTIE MARE!!! Nu tot ce gasim pe google este si adevarat cautati dovezile si echilibrati'le sa nu ajungeti manipulati...Nu cautati sa intrati in contact cu persoane care va v'or "initia" este periculos...
  Acestea sunt doar mici referate  despre elementele principale...Sa incepem cu:

Yoga  
-"Considerata de unii o arta, de altii o disciplina ce trebuie invata, yoga este de fapt o practica indiana straveche, caracterizata prin meditatie si exercitiu fizic, ce poate imbunatati flexibilitatea organismului, poate reduce semnificativ stresul si poate, in general, ameliora starea de sanatate. In limba vechilor indieni, sanscrita, “Yoga” insemna “uniune”. Putem afirma ca uniunea ce caracterizeaza yoga este cea dintre minte, corp si spirit. Yoga stipuleaza faptul ca spiritul si corpul pot fi puse intr-o uniune si echilibru atat de intens incat ajung sa creeze un singur element. Unii practicanti sunt de parere ca, de fapt, complexitatea Yoga este atinsa cu adevarat doar in India. In restul lumii, yoga se refera mai mult la capacitatea de a adopta si mentine anumite posturi si pozitii care faciliteaza fluxuri energetice si stari meditative, astfel incat intregul organism sa se simta revigorat."

 - "Practica yoga,incepe intodeauna cu disciplina trupului si sufletului.De aceea un yogyn va fi intotdeauna cel mai bun in tot ceea ce face.
Yoga inseamna armonia dintre trup si suflet .Armonia include ordine si curatenie.Un yogyn adevarat e mai mult decat un calugar;simte si stie tat ceea ce se intampla in jurul lui fiind in in legatura directa cu DIVINITATEA."
Masajul 
-"Una dintre cele mai usoare si placute metode de evadare din cotidianul agitat este arta masajului. Acesta poate rezolva o serie de probleme de sanatate si te ajuta sa iti reincarci bateriile."
-"Masajul de relaxare este un masaj general, al intregului corp, care are ca scop eliminare rapida a oboselii, relaxarea musculara si generare a unei stari generale bune. Este extrem de eficient in cazul starilor de oboseala accentuata.
Masajul nu este unul brutal sau dureros asa ca va puteti lasa corpul „sa pluteasca”. Masajul de relaxare se efectueaza, de regula, cu uleiuri sau creme parfumate, care stimuleaza starea de bine si relaxarea."
-"Atenuează durerea, stimulează circulaţia sanguină şi limfatică şi echilibrează organismul, dar uneori prezintă şi riscuri. Diferite tipuri de masaj terapeutic au indicaţii specifice şi pot fi folosite în afecţiuni cronice, pentru o mai bună funcţionare a organismului...Acţionează pe plan fizic şi psihic.."

Atitudinea pozitiva 
-"Dr. Steven Greer, director al Royal Masden Hospital, este de părere că optimiştii care nu acceptă fatalitatea şi continuă să-şi păstreze un spirit benefic orientat, combativ, au mai multe şanse de ameliorare sau chiar de vindecare pînă şi în lupta cu cancerul.
    Cercetători ai Universităţii din Pennsylvania - S.U.A., au analizat cu atenţie un grup de 120 bărbaţi care suferiseră un prim infarct. Opt ani mai tîrziu, un procent de 80 % din cei pesimişti decedaseră în urma unui al doilea infarct, faţă de numai 13% din cei optimişti.
   Vera Pfeiffer, psiholog, autoarea faimoasei lucrari "Strategies of Optimism", afirmă că, deşi este aproape evident pentru oricine că optimismul este benefic pentru sănătate, fericire, putere de muncă, succes şi încredere în sine, datorită închistării, egoismului şi inerţiei, oamenii "se tem ", în mod absurd, să fie optimişti. În multe cazuri, unii oameni au tendinţa să-şi dezvolte o "filosofie" pesimistă chiar şi atunci cînd lucrurile le ies bine. Alţii au oricum tendinţa de a fi impresionaţi considerabil mai mult de evenimentele neplăcute, creîndu-şi astfel singuri tipare mentale negative care le vor produce, prin rezonanţă, şi mai mult rău."
-"Gandirea pozitiva este o atitudine mentala cu ajutorul careia reusesti sa depasesti obstacolele si sa iti indeplinesti visele. Este o atitudine mentala datorita careia obtii rezultate bune si excelente. O gandire pozitiva anticipeaza fericirea, bucuria, sanatatea si rezultate satisfacatoare pentru fiecare situatie si actiune. Tot ce iti pui in minte reusesti sa duci la bun sfarsit... "

Tratamentele naturiste 
-Citisem intr'o carte cum ca exista o planta pt fiecare boala...Si totusi gasim zeci de plante care ajuta pt majoritatea problemelor intalnite la nivel corporal si, sau mental....Dc sa nu le folosim??....sunt mii de studii care ma motiveaza a vad lucrurile astfel...nu fac reclama la nici un fel de magazin pt ca nu detin...poate pe viitor!!!....dar unt extrem de ieftine si mai mult le putem culege noi...trebuie doar sa fim bine documentati si a nu gresim plantele....

Alimentatia 
- Ce a mai vorbim despre mancare?este plin internetul de metode cum sa ai parte de mese sanatoase...dar gaim si cum a eliminam toxinele i alte metale grele din corp...Vitamine si tot ce contine o nutritie adecvata....

Treburi zilnice
- Aici intra igiena intima,dintii....duhurile...si tot ceea facem noi pt a ne intretine corpul curat....nu cred ca acest lucru mai trebuie dezvoltat pt ca  toata lumea are grija de corpul sau din acest punct de vedere...L'am scris pt a nu fi completat...

Rnuntarea la creme, machiaj,etc -
-Aceste treburi ingreuneaza si murdereste corpul ... din punctu meu de vedere nici frumos nu te face....zicea un pictor ca ce'a mai frumoasa femeie este aceea la care el nu trebuie a mai adauge culori pt a'i infrumuseta portretul din tablou...e mai frumos natural nu???si in plus sunt toxine marea majoritate din ele care le puneti pe corp...si mai mult chiar ajungeti a pierdeti extrem de mult timp pt un nimic...eu peronal nu vreau sa vad culori,fard,unghii si alte chestii de gen...ajung sa cred ca sunteti urati foc si va puneti masca pt a nu rade cineva de voi...Chiar si fetele o pot face intr'un mod mai simplu si mai putin vizibil ca ele exagereaza cel mai mult...dar vad si tipi....criminal...

Sport - Ce lucruri minunate am gasit despre sportul pe care toti il facem zilnic...o analiza f buna zic eu...
-"Evident toti facem sport… Cel mai adesea in fata televizorului unde ne agitam cu berea intr-o parte si alunele in cealalta, urmarind cum altii joaca fotbal, baschet, rugby, handbal sau alearga, inoata, ridica tot felul de greutati. Dupa care, obositi de atata efort, ne indreptam alene spre pat unde adormim pentru a ne trezi a doua zi spre a purcede din nou sa zacem pe scaune cate 8-12 ore prin birouri, cel mai adesea in fata unui calculator.

Urmand ca seara sa mai facem un pic de sport, evident tot in fata ecranului TV. Ei bine, asa trec zilele si viata fiecaruia si, o data cu trecerea fireasca a timpului, vin problemele generate de o alimentatie nesanatoasa, sedentarism si oboseala mentala."
Sexul -
- Despre sex gasim studii care ne arata ca nu este recomandat sportvilor  inaintea  meciurilor deoarece mareste oboseala, altele ne zic contrariu...ardem calorii?un fel de sport???Si o poarta catre rai???vionati documentarul Sexul - poarta catre rai...Si la fel gasim nenumarate dovezi care ne spun ca sexul este f benefic 9...nu cred ca trebuie sa dezvolt mai mult ideea aceasta....
"
Desi mult timp sexul a fost considerat un subiect tabu si poate mai este privit astfel de unii dintre noi, totusi cercetari in lumea medicala au scos la iveala beneficii uimitoare ale sexului in ceea ce priveste sanatatea noastra atat fizica, dar si psihica "
"Invata sa faci dragoste cu o inima complet neprotejata si vulnerabila. Dar, la inceput, e posibil ca inima sa fie inchisa. Poti folosi practica sexuala ca mijloc de deschidere si de renuntare la aceasta cuirasa care-ti tine inchisa in "
 "Pentru a atinge profunzimea sexualitatii ce te conduce catre revelarea divinitatii din propria ta fiinta, tu si iubitul sau iubita ta puteti exersa fara efort aceasta trezire fata de sinele vostru profund, lasand in acelasi timp energia sa circule in mod neconditionat in toata fiinta voastra. Iubirea incarcata de pasionalitate este perceputa ca o lumina transparenta in lumina sinelui. Insusi procesul revelarii Sinelui se manifesta printr-o abundenta de dragoste luminoasa care se revarsa neconditionat asupra tuturor..."
Rasul - imbunatateste atat starea de spirit, corporala, sanatatea cat si relatiile din jur

-"Platon spunea: “Pana si zeilor le plac glumele.” In Coran se spune: “Cel care isi face prietenul sa rada merita sa se duca in Rai.” Iar incepand cu secolul XIV, chiar si comunitatea medicala recunoaste puterea vindecatoare a rasului.

Cercetarea intensa asupra “ terapiei prin ras” a inceput in momentul in care Norman Cousins a publicat un articol in Jurnalul englez de medicina in 1976. In 1979 acest articol a devenit primul capitol al cartii ‘ Anatomia bolii.” , in care mentiona ca in 1964 a fost diagnosticat cu boala spondylitis (inflamatia acuta a sirei spinarii ), cu sanse unu la 500 de recuperare.

Realizand faptul ca gandurile negative si atitudinea negativa pot duce la boala, el si-a dat seama ca atitudinea pozitiva poate avea efect contrar. Asa ca a plecat din spital si a stat intr-un hotel unde a luat doze mari de vitamina C si s-a uitat permanent la comedii si emisiuni umoristice, inclusiv gen “Camera ascunsa” . A aflat ca 10 minute de ras echivaleaza cu 2 ore de somn fara dureri. Prin asta a dovedit ca rasul este cel mai bun medicament si a demonstrat relatia dintre trup si suflet
William Fry, professor de psihiatrie la Universitatea Standford, subliniaza ca un copil la gradinita rade in medie de 300 ori pe zi. La varsta adulta, media scade la 17 ori pe zi. De unde aceasta diferenta? Luam viata prea in serios? Nu ar fi cumva timpul sa invatam sa ne relaxam? Cartile de dezvoltare personala spun ca nu incetam sa radem pentru ca imbatranim, ci imbatranim pentru ca incetam sa radem.

Cele cinci simturi ale noastre nu sunt suficiente pentru o viata ideala. Trebuie sa ne folosim cel de-al saselea simt: simtul umorului. Umorul nu se refera numai la a spune glume, ci este un mod de a vedea viata. Putem rade de greselile si suferinta noastra. Si putem fi sinceri in legatura cu viata noastra fara a o lua prea in serios.

Beneficiile rasului sunt nenumarate. De aceea ar fi extraordinar sa facem eforturi sa radem pe parcursul zilei. Si desigur, sa radem cu oamenii, nu de oameni. Sa radem de ce fac oamenii, nu de ce sunt ei. Sa radem nu numai ca sa ne usuram greutatile noastre, ci sa-i ajutam si pe cei din jur sa treaca mai usor peste greutati."

 Extras de pe eva.ro



     Ai ajuns deja la vârsta când te gândeşti la viitor şi la ce-ţi va aduce ziua de mâine. Însă, pe lângă planurile legate de familie sau finanţe, îţi doreşti să trăieşti cât mai mult pentru a te bucura de realizări.

Ce poţi face pentru o viaţă mai lungă? Iată 5 secrete dezvăluite de specialişti.

1. Renunţă la fumat!
 Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consumul de tutun este cea mai importantă cauză de deces ce poate fi prevenită. Statisticile arată că în lume sunt fumate aproximativ 20 de miliarde de ţigări pe zi. S-a dovedit că prin renunţarea la fumat creşte calitatea şi durata de viaţă cu:
  • 3 ani, dacă renunţi la ţigări la vârsta de 60 de ani;
  • 6 ani, dacă renunţi la ţigări la vârsta de 50 de ani;
  • 9 ani, dacă renunţi la ţigări la vârsta de 40 de ani;
  • 10 ani, dacă renunţi la ţigări la vârsta de 30 de ani.

De asemenea, prin renunţarea la fumat, riscul de boli cardiovasculare se înjumătăţeşte după un an, riscul de accident vascular cerebral este la fel ca la un nefumător după un an, riscul de cancer începe să scadă semnificativ după 5 ani, scade riscul de bronşită cronică, raportul colesterol bun-colesterol rău creşte semnificativ după doar 4 săptămâni.

2. Fă mişcare! Potrivit specialiştilor, exerciţiile fizice reduc riscul de boli de inimă, diabet, cancer şi depresie. De asemenea, cercetările au arătat că activitatea fizică regulată este una dintre cele mai bune metode de a menţine oasele sănătoase. Exerciţiile de forţă, joggingul, ridicarea de greutăţi sunt utile pentru conservarea masei osoase, ceea ce reprezintă o componentă critică în reducerea riscului de slăbire a oaselor care se produce odată cu înaintarea în vârstă, favorizând apariţia fracturilor. Studiile mai arată că activitatea fizică ajută în lupta cu stresul cotidian. Prin practicarea exerciţiilor fizice, în organism se produce endorfina, care are efect de calmare şi relaxare.

3. Consumă ceai. Cercetările au arătat că substanţele găsite în ceaiuri protejază inima, controlează concentraţia de colesterol din sânge, reglează nivelul glucozei, întârzie îmbătrânirea la nivel cerebral şi ajută la reducerea greutăţii corporale. Un studiu a descoperit că această bautură reduce şi riscul de cancer mamar. 

4. Menţine-te la o greutate sănătoasă. Greutatea corporală influenţează starea de sănătate a întregului organism. Dacă indicele de masă corporală este peste valoarea normală, scade capacitatea de efort fizic şi creşte riscul de boli cardio-vasculare (ateroscleroza, hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică, infarctul miocardic, diabetul zaharat, tulburările endocrine şi metabolice (hipotiroidism, diabet zaharat), dificultăţi în respiraţie (inclusiv sindromul apneei în somn), boli articulare (artroze), cancer (în special cel mamar, endometrial, cancer de colon), litiază biliară, infertilitate.  

5. Urmează o alimentaţie sănătoasă. Alimentaţia sănătoasă, echilibrată, diversificată precum şi evitarea sedentarismului reprezintă fondul pentru prevenţia oricărei boli, atrag atenţia medicii. Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 70% din vizitele la medic sunt cauzate de alimentaţia dezechilibrată. Nutriţioniştii recomandă trei mese pe zi, la intervale de timp regulate. De asemenea, te sfătuiesc să optezi pentru alimente de calitate. Alege fructele şi legumele proaspete şi evită pe cât posibil alimentele procesate (mezelurile, produsele de patiserie şi cele de tip junk food).

Extras de pe supereva.ro


1. Radeti cat mai mult
Un hohot sanatos de ras este ca un mic exercitiu fizic – 100-200 hohote sunt echivalente cu zece minute de alergare sau vaslit, afirma cardiologul american William Fry. Cercetarile arata si ca rasul reduce nivelul hormonilor de stres si intensifica activitatea celulelor care formeaza sistemul natural de aparare al organismului (sistemul imunitar) si a anticorpilor.
2. Mutati-va in Franta sau in Suedia
Un raport al World Health Organisation a descoperit ca francezii traiesc mai mult decat britanicii. Ei sunt al treilea popor din clasamentul mondial, fata de britanici, care sunt pe locul 14. Iar un regim alimentar mai sanatos pare sa fie factorul decisiv. Francezii au tendinta de a manca mai multe alimente proaspete, cumparate in fiecare zi de la pietele locale si folosesc mai putin pe alimentele semipreparate. 
Romania are una dintre cele mai reduse sperante de viata intre tarile din Europa, mai ales prin comparatie cu tarile UE. Suedia are si ea o speranta de viata ridicata, conform informatiilor preluate de lahttp://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=46767 sihttp://www.eurofound.eu.int/areas/qualityoflife/eurlife/index.php?template=3&radioindic=1&idDomain=1
3. Culcati-va mai tarziu
Daca dormiti mai mult de opt ore pe noapte vi se poate reduce speranta de viata. Un studiu din Archives of General Psychiatry, SUA, a descoperit ca oamenii care dorm numai sase-sapte ore pe noapte traiesc mai mult. S-a demonstrat ca oamenii care dorm opt ore sau mai mult, sau mai putin de patru ore au o rata a mortalitatii semnificativ mai mare.
4. O casnicie fericita
Oamenii care au o casnicie fericita si indelungata au speranta de viata mai mare. Totusi, divortul apoi recasatorirea maresc riscul de moarte prematura, sustine un studiu din Health Psychology Journal, USA.
4. Plimbati-va, alergati, sariti
Femeile aflate in buna forma fizica au sanse cu 40% mai mici de a face maladii coronariene decat cele care nu fac miscare fizica in mod regulat, spune dr. Ken Cooper de la Cooper Institute of Aerobic Research, SUA.
El a descoperit si ca oamenii aflati intre ultimele 20% ca forma fizica au un risc de trei ori mai mare sa moara prematur decat cei aflati in cea mai buna forma.
5. Faceti sex
Cuplurile cu viata sexuala sanatoasa pot arata cu pana la zece ani mai tinere decat celelalte cupluri, conform unui studiu efectuat de dr. David Weeks de la Royal Edinburgh Hospital, UK. Acest lucru se intampla deoarece sexul va reduce stresul, va mareste starea de satisfactie si va ajuta sa dormiti mai bine.
6. Traiti la tara
Oamenii care traiesc in zonele rurale au o speranta de viata mai mare decat cei care traiesc la oras. De exemplu, femeile care traiesc in vestul regiunii Somerset (zona rurala din Marea Britanie), traiesc in mediu 84 de ani, in timp ce femeile din Manchester (zona urbana) traiesc in medie numai 76 de ani, conform cu Office for National Statistics. Iar un studiu de la Tokyo Medical and Dental School a descoperit ca pensionarii din orase care traiesc langa spatii verzi deschise traiesc in general mai mult decat cei blocati in jungla de betoane.
7. Supravegheati-va greutatea
Alimentatia in exces este una dintre cauzele principale ale imbatranirii si mareste riscul bolilor de inima si al cancerului de colon, uter, bila, ovare si sani. British Heart Foundation sustine ca bolile coronariene provoaca 270.000 de atacuri cardiace in fiecare an, iar 28.000 dintre acestea sunt atribuite obezitatii.\
8. Faceti multi copii
Un studiu din Psychology of Ageing a descoperit ca speranta de viata a femeilor este cu atat mai mare cu cat au mai multi copii. Acest lucru ar putea fi explicat prin relatia pe care o au cu copiii si nepotii si cu suportul pe care il primesc de la ei , pe masura ce imbatranesc.
9. Invatati sa cantati la pian
Celulele creierului functioneaza impreuna, deci faptul ca invatati lucruri noi imbunatateste functionarea creierului in general. „Orice varsta ati avea, stimularea mentala continua va face creierul sa construiasca mai multe sinapse pe dendritele celulelor sale“, spune dr. Thomas Crook, autor al cartii The Memory Cure.
10. Priviti partea buna/pozitiva a lucrurilor
Cercetatorii de la Clinica Mayo din SUA au descoperit ca oamenii optimisti traiesc cam cu 12 ani mai mult decat cei pesimisti. Pesimistii sunt mai predispusi infectiilor virale, cum sunt racelile si gripa. De asemenea, de obicei nu au grija sa-si faca auto-examinarile care pot detecta cancerul de piele sau de sani, in timp ce oamenii care gandesc pozitiv urmeaza in mai mare masura sfaturile specialistilor privind sanatatea, spun cercetatorii.
11. Renuntati la fumat
Cu cat va lasati mai repede cu atat mai bine. Intrucat pagubele provocate de fumat sunt cumulative, cu cat fumati mai mult timp, cu atat riscati mai mult sa faceti o boala legata de fumat, cum ar fi cancerul de plamani , o boala de inima sau o boala obstructiva cronica a plamanilor. Circa 120.000 de decese anual sunt atribuite fumatului, sustine grupul de lobby impotriva fumatului, Ash.
12. O relatie buna cu mama
Un studiu efectuat de Harvard Medical School a descoperit ca 91% dintre oamenii care nu aveau o relatie apropiata cu mama au facut o boala grava – tensiune arteriala ridicata, alcoolism si boli de inima – pana la jumatatea vietii. Numai 45% dintre participantii care au declarat ca au o relatie apropiata cu mama au facut aceste boli grave.
13. Continuati sa dati examene
Cu cat aveti mai multe calificari, cu atat va fi mai mare speranta dumneavoastra de viata, conform cercetarilor efectuate de University of Arkansas, USA. Cei mai putin educati sunt mai predispusi fumatului, ceea ce le mareste riscul de a face boli de inima si cancer, iar de obicei lucreaza in posturi cu riscuri mai mari pentru sanatate, spun cercetatorii.
14. Examinati-va sanii
Obisnuiti-va sa stiti cum arata sanii dumneavoastra si ce consistenta au, si sa informati medicul asupra oricaror schimbari, cum ar fi noduli, cavitati, dureri sau secretii neobisnuite. Cel mai bun moment sa faceti asta este la o saptamana dupa menstruatie. Nu uitati ca peste noua din zece noduli sunt benigni, iar multe forme de cancer la san sunt tratabile daca sunt detectate suficient de devreme.
15. Faceti teste Papanicolau in mod regulat
In Marea Britanie, femeile sunt chemate o data la trei sau la cinci ani pentru a efectua un test de secretie vaginala (Papanicolau). In Romania medicii recomanda un test de secretie anual, insa nu exista obligativitatea acestui test. Testele cervicale evita circa 2.500 de decese anual in Marea Britanie, sustine The Institute of Public Health.
16. Rasfatati-va cu ciocolata
Cercetatorii de la Harvard School of Public Health au descoperit ca oamenii care consuma o cantitate moderata de ciocolata traiesc mai mult decat cei care consuma dulciuri de cel putin trei ori pe saptamana, si decat cei care nu se ating de dulciuri. Ciocolata contine substante chimice numite fenoli, despre care se crede ca va pot proteja impotriva bolilor de inima si a cancerului.
17. Regasiti-va credinta
Mersul la biserica mareste speranta de viata, conform unui studiu din International Journal for Psychiatry and Medicine. Face foarte bine oamenilor stresati si cu probleme emotionale si pare sa protejeze impotriva bolilor de inima, respiratorii sau digestive.
18. Inscrieti-va intr-un club de bridge
Pe masura ce imbatraniti, faptul ca jucati carti sau mergeti la cumparaturi poate fi la fel de benefic ca si exercitiul fizic, conform unui studiu al Harvard University, USA. Cheia unei bune sanatati, conchid cercetatorii, este sa faceti ceea ce va place si va face sa aveti o parere buna despre dumneavoastra.
19. Alimentatie anti-cancer
Circa 40% dintre formele de cancer sunt legate de alimentatie, conform American Institute for Cancer Research. Consumati cel putin cinci portii de fructe si legume in fiecare zi pentru a reduce riscul de cancer la plamani, cancer al tractului digestiv, al intestinelor, al vezicii urinare si al sanilor.
20. Savurati un ceai
Ceaiul verde si ceaiul negru obisnuit contin aceeasi cantitate de antioxidanti si au avantaje similare. Cercetatorii de la Harvard au descoperit ca o ceasca de ceai negru pe zi reduce dramatic riscul maladiilor inimii. Iar oamenii de stiinta de la Beth Israel Deaconess Medical Centre au descoperit ca obiceiul de a bea ceai mareste rata de supravietuire de dupa un atac cardiac cu 28 de procente.
21. Nu va luati de lucru acasa
Acesta poate sa va faca sa credeti ca nu va puteti adapta cerintelor de la serviciu, ceea ce va poate mari stresul. Conform studiilor efectuate de Johns Hopkins University, in SUA, oamenii stresati sunt de 20 de ori mai predispusi bolilor de inima. Stresul indelungat slabeste sistemul imunitar si goleste rezerva de antioxidanti a organismului, menita sa evite imbatranirea prematura.
22. Invatati sa va relaxati
Incercati o tehnica de relaxare cum ar fi yoga sau meditatia, despre care s-a dovedit ca pot combate stresul. Relaxarea reduce tensiunea arteriala si ajuta la reducerea bolilor legate de stres cum sunt depresiile.
23. Verificati-va scaunele
Daca observati o schimbare dramatica in functionarea intestinelor – cum ar fi o crestere inexplicabila a constipatiilor, sau scaune mai moi ori cu scurgeri de sange – ar trebui sa consultati imediat un medic. In cel mai rau caz ar putea fi un cancer al colonului, care adesea este descoperit prea tarziu, dupa ce s-a intins deja in organism.
24. Luati-va un animal de companie
Familiile care au un caine sau o pisica sunt mai putin stresate si viziteaza medicul mai rar decat cele care nu au un animal de companie, sustin savantii de la Cambridge University. Animalele va ajuta sa va simtiti optimist si relaxat, ceea ce reduce tensiunea sangvina. Cainii sunt cei mai recomandabili, dar chiar si un pestisor intr-un acvariu v-ar ajuta.


 Cate s'au adunat si cate as mai putea gasi...Este suficient sa facem acesti pasi, dupa care cugetam spre altii... bucurati'va de o viata lunga si sanatoasa!!!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu